NOSALTRESEl programa INTEGRA

El projecte "INTEGRA: Multidisciplinary Mentorship program to support the emprenedoria of children in care and young care-leavers" aborda la necessitat de facilitar la integració social, cultural i econòmica de menors que finalitzen el seu pas pel sistema de protecció a la comunitat.

Per aconseguir-ho, els socis segueixen un enfocament holístic per a la integració, mitjançant el desenvolupament d’eines que donen suport a la col·laboració entre actors i / o entitats nacionals interessades i els destinataris del projecte, prioritzant simultàniament un plantejament individualitzat del problema. Aquest reconeixement de la diversitat de problemes i polítiques ajuda a evitar una solució uniforme per a tots els casos de protecció infantil.

El projecte comprèn diferents objectius:

• L’apoderament i la integració social de les persones joves majors de 16 anys que surten del sistema de protecció a través de l’establiment d’una xarxa de suport amb múltiples organitzacions.

• Desenvolupar i dirigir un programa d’integració i mentoria per capacitar els professionals del sistema de protecció com a mentor/es per a la sortida de les persones joves del sistema.

• Comprendre i avaluar les responsabilitats de l’estat i els reptes de les persones joves que finalitzen el seu pas pel sistema de protecció.

• Creació d’una xarxa de col·laboració contínua amb múltiples organitzacions i agents socials.

• Disseny d’una Plataforma de Cooperació per connectar tutor/es legals, persones joves que surten del sistema de protecció i el/es agents socials.

El projecte, dut a terme entre juny de 2018 i maig de 2020, contribueix a la creació de mecanismes i xarxes que aporten un millor suport i preparació per als nens i les nenes que surten dels sistemes de protecció en països del sud de la UE.

Persona de contacte a Barcelona: Gigi Guizzo, CEPS Projectes Socials, gigi@asceps.org